For kunstinteresserede kan interessen og passionen for kunsten blive så stor, at hele boligen i løbet af årene transformeres om til, hvad der bedst kan karakteriseres som et mindre kunstmuseum. Er du også passioneret og interesseret i kunst? Og ønsker du inspiration til, hvordan du selv kan indrette dit hjem med respekt for kunsten? Så læs med i artiklen her. Vi har nemlig samlet en række tips og tricks til, hvordan du indretter dig flottest.

Tæpper er lig med kunstnerisk nostalgi

Hvad er din holdning til tæpper? Måske er du vild med dem, og hvis ikke, så bør du give dem en chance. I de senere år har de vundet indpas i de danske hjem igen. Det sker efter nogle årtier, hvor de har været lidt på tilbagetog. Det interessante ved de flotte tæpper er, at de har en tendens til at skabe en hjemlig og nærmest nostalgisk stemning i de rum, hvor de benyttes. Det er næsten som at være hjemme i sit eget barndomshjem igen, hvor man ofte havde store, tykke tæpper liggende på gulvene.

Et kunstnerisk hjem kalder på at blive indrettet med flotte tæpper. Køber du de lidt dyrere tæpper, f.eks. dem som er individuelt fremstillede, så fremstår de nærmest som små kunstværker i sig selv. Vores første råd til dig er således, at du får indkøbt nogle flotte tæpper til din bolig.

Der skal naturligvis kunst på væggene

Det næste råd vil for de fleste fremstå åbenlyst. Du skal naturligvis have malerier og kunstværker på væggene. Men hvor skal du købe dem henne? Et godt råd er at tage i genbrugsbutikker. Du vil ofte blive overrasket over hvilke regulære skatte, du kan finde her. Det er sket mere end en enkelt gang, at yderst værdifulde værker er solgt til nærmest ingenting hos små lokale genbrugsbutikker. Du bør derfor “gå på skattejagt” i de lokale genbrugsbutikker i ny og næ. Du skal naturligvis have en viden om, hvilke værker der er værdifulde, og det kræver, at du konstant bliver klogere på alt, der har med kunst at gøre. Husk derfor at få læst en masse bøger om kunst og kunsthistorie.

Skulpturer er prikken over i’et i dit kunstneriske hjem

En anden ting du kan lede efter hos lokale genbrugsbutikker, er de kunstneriske skulpturer. De vil også bidrage til skabelsen af et hjem med respekt for kunsten. Hold i øvrigt også øje på Den Blå Avis, Facebook og lignende, hvor der ofte sættes kunst til salg af private.