Hvis du er passioneret omkring kunst, og samtidig er i besiddelse af den rette iværksætterånd, kan du overveje at blive kunstgalleriejer. Så kan du virkelig dyrke din passion for kunsten. Men hvordan kommer du overhovedet i gang? Og hvilke IT-systemer kan du med fordel benytte, så driften af kunstgalleriet kan køre så gnidningsfrit som muligt? Det ser vi nærmere på her.

Hold styr på dine kunder i kunstgalleriet med et CRM-system

Som kommende kunstgalleriejer kommer du til at være i berøring med et væld af kunder og andre interessenter. Til formålet er det nærmest uundværligt at investere i et godt kundehåndteringssystem, eller CRM, som man også kalder det.

Men hvad er crm systemer egentlig for noget. Kort fortalt er der tale om et IT-system der hjælper dig med at håndtere al den information og dialog du har gemt om dine kunder. Du kan således gemme alt skriftlig korrespondance, stamkundeoplysninger, fakturaer og lignende i dit kunstgalleris kommende CRM-system.

Sæt billetsalget i system via et effektivt IT-system

Der findes både kæmpe kunstgallerier i Danmark, såvel som bittesmå. Det er svært at sige på forhånd hvor stort dit kommende galleri kommer til at vokse sig i løbet af årene, men skulle det vise sig at blive blandt de største på markedet, så bør du allerede nu overveje at investere i et godt IT-system til håndteringen af billetsalget til de besøgende. I de bedste systemer kan du integrere billetsalgssystemet direkte på dit kommende galleris hjemmeside. Dermed får dine kunstinteresserede gæster mulighed for at købe adgangsbilletter, årskort og lignende til dit galleri direkte fra deres computer, tablet eller mobil. Det er smart, og det er opskriften på hvordan du får mange glade kunder i dit galleri i fremtiden.

Lokale kunstnere eller store veletablerede verdensnavne?

Nu skulle du gerne have fået et bedre indblik i hvilke IT-systemer du bør benytte i dit kommende kunstgalleri. Nu mangler du blot at lægge en plan for hvilken slags kunst du skal fremvise i dit galleri. Vil du fokusere på at udstille kunst fra små og ukendte kunstnere? Eller vil du hellere satse på udstillinger af kunst fra store veletablerede navne fra både Danmark og udlandet? Der er fordele og ulemper ved begge, så langt hen ad vejen bør du tage din beslutning ud fra hvilken slags kunst du selv er interesseret i. Et succesfuldt kunstgalleri er nemlig typisk defineret ved, at der står en passioneret kunstgalleriejer bag det. Det handler derfor om at du skal trives med din kommende rolle som kunstgalleriejer.