Hvis du går med en designer i maven, så er det vigtigt at finde ud af, hvilken retning, du vil udvikle dig inden for. I disse tider uddannes der et hav af designere inden for multiemedie, web og elektronisk baseret grafik, men der kan også være andre veje at gå.

Måske vil du tage tråden op efter nogle af århundredets store kunstnere, der også designede flotte plakater, hvoraf nogle er blevet ikoniske? Så er plakatdesign en genre, du kan arbejde videre inden for.

Eller måske oven i købet blive inspireret til at bruge plakaterne i dit eget hjem. Vil du ikke alene have dine egne værker hængende, kan du finde et hav af plakater på webshoppen Gallerix. Plakater, der er både unikke, trykt i høj kvalitet og udformet i et hav af størrelser, så du kan indrette dit hjem smukt med dem – og supplere med dine egne plakater, som du selv har designet.

Det er uddannelsen som grafisk designer, du skal vælge, hvis du vil arbejde professionelt med plakater og design af disse. Den kan du tage forskellige steder i landet, og de fleste grafiske designere ender med at arbejde på reklamebureauer, i marketing. og i reklameafdelingerne i de større virksomheder, på aviser og andre medier. Dertil komme de mange, der i dag arbejde med web-relaterede opgaver.

Måske vil det være en idé for dig at tænke i at blive selvstændig, hvis du gerne vil arbejde med design af plakater. Arbejder du hjemmefra, kan du nyde din udsmykning med plakater i dit hjem, eller du kan bruge plakater som et flot tapet på dit kontor, hvis du vælger at have kontor ude i byen. som selvstændig sætter du selv retningen for dit arbejde, og hvis din kunstneriske designåre er tilstrækkelig stor, kan du skabe dig en niche med at designe plakater for forskellige kunder. Måske er du så heldig, at det om nogle år et netop dine unikke plakater, der huskes af folk, og som vi vil kunne finde på Dansk Plakatmuseum i Aarhus – et museum helliget denne særlige genre inden for billedkunsten.

Går du plakatvejen, skal du både kunne håndtegne og arbejde med de professionelle designprogrammer til computeren. Mange grafiske designere i dag har ikke lært håndtegning, men det er en vigtig kompetence, hvis man skal have omsat sine kreative ideer til det store format, som en plakat er.