Hvis du holder af at besøge kunstmuseer og gallerier med kunst i Danmark, Europa og den øvrige verden, så har du måske nogle gange tænkt den tanke, at det kunne være spændende at arbejde inden for den verden?

Det kræver ofte en lang uddannelsen som kunsthistoriker eller en anden lignende, akademisk uddannelse, hvis man vil arbejde som professionel på eksempelvis et kunstmuseum. Men på et galleri er rammerne ikke altid så formelle, så måske har du mulighed for at komme til at arbejde i galleriverdenen, også selv om du ikke er professionelt uddannet inden for kunst og kultur. Ja, du kan endda vælge at lade din interesse blive dit erhverv, hvis du vælger selv at åbne et kunstgalleri – du kan blive gallerist.

Som gallerist kan du realisere din drøm om at arbejde professionelt med kunst. Og du kan samtidig nyde et job, hvor det ofte er en fordel at være smukt og elegant klædt, så du bliver et billede på den elegante kunst, som du gerne vil sælge. Det kræver naturligvis en vis garderobe. Den kan du finde online på https://www.na-kd.com/dk, hvor man kan finde en masse forskelligt tøj til kvinder, som passer til enhver situation fra casual fritid til mere formel business. Det er en stor fordel at købe sit tøj online. For det første vil du opleve et meget stort udvalg, sammenlignet med udvalget i en typisk, fysisk butik, og for det andet kan du returnere tøj, hvis du af en eller anden grund ikke synes, at det var det, du skulle have, da du fik pakken hjem og åbnet den. Brug god tid på at vælge det rette tøj til din tilværelse som gallerist og find den stil, der passer til dig og din forretning.

Ofte vil man nok placere et nyt galleri i en af de større byer i provinsen, eller i København. Her flokkes de kunstinteresserede, så der potentielt er et større publikum til dit galleri. Men huslejen er dyr i København, så der kan også være gode grunde til at vælge en placering ude på landet, eller i en af de mindre byer. Her kan du finde gode og større lokaler til en langt lavere husleje, og dermed kan du starte dit galleri op på gunstigere vilkår. Ofte vil du kunne tiltrække publikum, hvis du har en særlig niche eller arbejder med bestemte kunstnere, så det er blot om at komme i gang med at afdække dit marked, og finde ud af, hvordan du vil positionere dig.

Måske vil du skulle beholde et job sideløbende med dit nye liv som gallerist – i hvert fald i begyndelsen. Men hvis du knokler på, kan successen være hjemme. Du skal blot have lidt tålmodighed.