Hjemmearbejde er pludselig blevet in, og rigtig mange af os har lynhurtigt skullet indrette vores eget lille hjemmekontor i privaten. Tendensen med hjemmearbejde vil formentlig ændre sig en smule igen, så snart nedlukningen af samfundet er ovre, men meget tyder nu alligevel på, at vi i større omfang i fremtiden kommer til at arbejde hjemmefra. Om ikke andet, så blot nogle dage om ugen.

Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at man får indrettet sig på en måde man føler sig tilfreds med. Mange danskere er vilde med moderne og industrielt design. Måske kunne det være en oplagt måde at indrette sit hjemmekontor på?

Hvad er egentlig industrielt design?

Lad os lægge ud med lige at få defineret hvad industrielt design industrielt design egentlig er. I bund og grund er det navnet på en proces. En proces hvor man på fabrikker producerer varer i store mængder, og altså som navnet også antyder, på en industriel facon. Fokus er i høj grad på varernes praktiske form og funktionalitet.

Når man derfor f.eks. går ned og køber møbler hos Jysk, så er der altså tale om et industrielt designet produkt. De fleste tænker nok på praktiske, flotte og masseproducerede varer, når de hører ordet “industrielt design”. Og det egentlig heller ikke helt ved siden af.

Skab dit helt eget moderne hjemmekontor

Mange vil have glæde af tæpper på deres hjemmekontor. Tag blandt andet sådan noget som flotte kelim tæpper, som er kendetegnet ved deres specielle, fascinerende og ikke mindst flotte væveteknik. Forestil hvordan de på et hjemmekontor kan skabe en flot kontrast til de lidt koldere og mere industrielt udseende hårde møbler, såsom skriveborde og kontorstole.

Overvej at smide et farverigt tæppe af slagsen ind på dit kontor. Væggene på kontoret vil du formentlig male kridhvide, fuldt i overensstemmelse med den moderne tidsånd. Her vil det farvestrålende tæppe virkelig skabe en moderne, fræk og ikke mindst vovet kontrast. Det vil gøre din arbejdsdag som helhed mere farverig, og du vil givetvis få lettere ved at tænke abstrakte tanker, samt ud af boksen. Alt sammen noget som de fleste erhverv påkræver af de ansatte, nu om dage.

Find yderligere inspiration

Det er ikke nødvendigvis sådan, at man lige med det samme får totalt indrettet sit nye hjemmekontor. Man skal nok i stedet regne med, at det er en længerevarende proces, og at man til tider kommer til at skifte lidt ud i indretningen.

Det er derfor en god idé konstant at suge ny design-inspiration til sig. Det kan man gøre på et væld af forskellige måder. Man kan blandt andet tage på designmesser. Her kan man lade sig inspirere af de nyeste trends og tendenser. Man kan også følge med i diverse blogs på internettet, og her lade sig inspirere af andre med interesse for industrielt design. Endelig kan man også helt lavpraktisk tage i møbelbutikker og lignende, og her se på moderne industrielt design. Der er således masser af muligheder.