Er du kreativt anlagt, og drømmer du om at blive til en grafisk designer? I Danmark har du flere muligheder for at studere den linje. Du kan fx vælge at studere på det private Odense Design Akademi, som byder på et unikt miljø for kreative kommende kunstnere.

Alle kan blive kreative

Kreativitet er ikke nødvendigvis en egenskab, man bliver født med. Hvis du ønsker at blive kreativ, er det første skridt at tro på dine evner til at blive kreativ. Hvis du placerer dig i en boks som ikke værende kreativ, gør du det på forhånd svært at blive det.

Når du har besluttet at tro på dine evner, skal du vælge dit kommende håndværk. Hvis du overvejer at blive grafisk designer, kommer du til at arbejde med malerier, tegning, modellering, farvelæring og andre klassiske discipliner, som hjælper dig med at blive til en dygtig kunstner.

Du må ikke være bange for at blive dømt

Uanset om du skaber design i form af innovative plakater, malerier, skulpturer eller noget helt fjerde, skal du have modet til at udstille dine følelser for omverdenen. I den kreative proces vil du blokere dine drømme, hvis du bekymrer dig over, hvad andre tænker om dig.

Øvelse gør mester

Rom blev ikke bygget på en dag, og du skal være forberedt på at begå et hav af fejl, når du ønsker at blive til en kreativ kunstner. Det vigtigste er, at du sørger for at øve dig, og at du lærer af dine fejl. Så længe du forpligter dig selv til blive til den bedste version af dig selv, skal du nok nå langt med grafisk design.

Vær ikke bange for at blive afvist

Når du er nået så langt som til at designe dine egne plakater, eller andre værker, skal du finde potentielle samarbejdspartnere. Heldigvis kan internettet være til enorm gavn på det område. Kast dig ud i at kontakte alverdens webshops med plakater. Tænk på det som en uopfordret ansøgning, som du ville sende til en potentiel arbejdsgiver. Det værste, der kan ske, er, at de siger nej til din anmodning. Men bliv bare ved, for det handler blot om at få foden indenfor.