Det er ikke kun møbler og diverse accessories, der spiller en rolle i indretningen derhjemme. Hjemmets rammer, nemlig væggene, har også noget at sige. Dette gælder både valg af maling eller tapet samt de ting, man vælger at hænge op og udsmykke væggene med.

Tapet eller maling?

I første omgang skal du beslutte dig for, om du ønsker at male eller bruge tapet på dine vægge. Der er fordele og ulemper ved begge metoder, så derfor skal du gøre dig klart, hvad dit budget er, samt hvilken stemning du ønsker at skabe i de forskellige rum. Du kan endda gøre brug af begge metoder.

Fordele og ulemper

Maling er den foretrukne metode, da det ofte er billigere end tapet. Det er desuden nemt at holde rent og kan males over i en anden farve uden de store problemer, hvis du bliver træt af farven. Det kræver dog en del forarbejde, og det kan blive en længere proces, hvis væggen har brug for mange lag for at opnå det ønskede resultat. Når det kommer til tapet, er der mange muligheder. Der er utallige mønstre, motiver og farver at vælge imellem, og blandt andet Familietapeter.dk har et mangfoldigt udvalg. Opsætningsprocessen kan også være hurtigere end at male, afhængigt af dine vægge og behændighed. Bliver tapetet sat forkert op eller ødelagt, kan det dog være en dyr omgang at rette op på, da det vil kræve nye ruller.

Anden vægudsmykning

Når du har styr på grundlaget til dine vægge, og fået tilpasset dine møbler og det overordnede samspil mellem farverne i din indretning, kan du dekorere dine vægge med ting som et sidste prik over i’et. Igen er der mange muligheder, og det hele kommer an på din egen personlige smag. Du kan for eksempel lave en collage af fotografier, hænge malerier, billeder eller dit yndlingscitat op eller eventuelt et musikinstrument, hvis du har en musikalsk sjæl indeni.

Forsøg at skabe harmoni mellem elementerne i dit hjem, så dine omgivelser er med til at give dig den komfort og tryghed, du har brug for, til at slappe af og være godt tilpas derhjemme.