Hvis du holder af at se på kunst, samt besøge kunstmuseer og gallerier, så vil vi opfordre dig til også at afsøge det, der nogle gange bliver beskrevet som ‘Udkantsdanmark’, og besøge nogle af de kunstmuseer, der ligger i disse dele af Danmark. Der gemmer sig mange perler rundt omkring, og samtidig vil du få lejlighed til at besøge nogle smukke områder i landet. Det såkaldte Udkantsdanmark rummer smuk natur, skønne gamle byer såvel som masser af muligheder for udflugter og rekreation, når besøget på kunstmuseet er slut.

Ribe – Danmarks ældste by

Rib Kunstmuseum ligger i Ribe, som er en smuk, gammel by ved Vadehavet. Faktisk har vi her at gøre med Danmarks ældste by. Byen vrimler med smukke gamle huse, krogede gader og mindesmærker for nogle af landets store mænd, der havde deres virke her. For eksempel Hans Tausen, som var en vigtig figur i reformationens tid.

I dette efterår har Ribe Kunstmuseum en smuk udstilling om den danske maler L. A. Ring, som er kendt for sine meget personlige skildringer af ikke mindst den fattige landbefolkning i 1800-tallet. Udstillingen vil på et senere tidspunkt komme på turné til andre danske kunstmuseer, men hvorfor ikke gribe chancen og se den, mens den er ny, og samtidig få en smuk tur ud af det i Ribe og den omgivende vadehavsnatur?

Skive kan også være med

Tager du efter dit besøg i Ribe turen op i landet, kan du også besøge kunstmuseet i Skive, som på mange måder med sine udstillinger markerer, at her er man netop i Udkantsdanmark. Og så er man endda også stolte af det. Det smukke Thy er tæt på, og det præger nogle af de kunstnere, der udstiller på museet i Skive. Kombiner dit besøg på Skive Kunstmuseum med en tur i det smukke landskab omkring Limfjorden, og læg også vejen op til Thy, som er Danmarks største nationalpark.