Dit smil og dine tænder har meget at sige, når det kommer til din udstråling. Dit ansigt er det første, folk lægger mærke til, når de møder dig, og særligt dine øjne og din mund er det, der bliver fokuseret på. Derfor er der ikke noget værre, end at have misfarvede eller usunde tænder, hvis du gerne vil have en sund, charmerende og glad udstråling.

Årsager til misfarvede tænder

Dine tænder kan helt naturligt miste deres hvide farve, da de dagligt bliver udsat for adskillige påvirkninger, og denne forandring kan påvirke din selvsikkerhed og din lyst til at smile. Dine tænder kan både blive midlertidigt eller permanent misfarvet af farverig mad, diverse drikkevarer, tobak eller visse typer af medicin, og det kan ligeledes være en helt naturlig del af aldringsprocessen. Der kan både være indre og ydre misfarvninger, og de forskellige årsager til misfarvningen kræver forskellige former for behandling for at løse problemet. Du kan tage dig visse forbehold, for at undgå yderligere misfarvning af dine tænder, og du kan snakke med din tandlæge om eventuel behandling, hvis dine tænder gør dig usikker eller afholder dig fra at smile.

Pas godt på dine tænder og mundhygiejne

Først og fremmest er det vigtigt, at du besøger din tandlæge regelmæssigt for at passe godt på dine tænder. Ydermere er det afgørende, at du husker at børste dine tænder grundigt, og gerne med flourtandpasta, der hjælper med at holde bakterier på afstand. Det er en god idé at børste tænder før og efter alle måltider, men som hovedregel bør du børste dine tænder, inden du går i seng, og når du står op om morgenen. Sørg også for at drikke rigeligt med væske, så du holder din mund hydreret, mindsker risikoen for tandsygdomme og huller, og skyller eventuelle mad- og syrerester væk. Det er også gavnligt at bruge tandtråd, så du kan holde mellemrummene mellem dine tænder rene.

Du kan gøre en stor indsats

Grundlæggende kan du selv gøre meget for at passe på dine tænder og opretholde både et sundt og smukt smil. Dine daglige handlinger er med til at afgøre, hvor hurtigt og hvor misfarvede dine tænder ender med at blive. Særligt dit forbrug af tobak, alkohol og syreholdige drikke vil påvirke graden af misfarvning, og det er afgørende, at du husker at børste dine tænder ofte og grundigt, hvis du vil mindske uønskede effekter på dine tænder. Hold dig aldrig tilbage med at uddele smil til dem, du møder på din vej, og pas godt på dine tænder, så det aldrig er dem, der ender med at holde dig tilbage.